Alba: Sute de case, un azil, o pensiune şi un centru medical, afectate de invitaţii

Sute de case au fost afectate, zeci de maşini luate de apă, zeci de podeţe şi poduri distruse şi sute de animale au murit înecate în urma unei viituri produsă sâmbătă seara în mai multe sate de pe Valea Sebeşului, potrivit celui mai recent bilanţ dat, marţi, publicităţii de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba. 

Astfel, conform sursei menţionate, în total au fost afectate 315 case, o pensiune, un azil şi un centru medical, au fost distruse 33 de anexe, iar alte 93 afectate, inundate un număr de 200 de curţi şi două beciuri şi 147 de fântâni s-au umplut de mâl, fiind luate de apă 47 de autovehicule.

De asemenea, viitura a distrus un pod şi 24 de podeţe şi a afectat două poduri şi 30 de podeţe. Un drum judeţean a fost afectat pe 3,5 kilometri, un drum sătesc pe 1,5 kilometri, iar drumurile comunale din zonă au fost colmatate pe mai mulţi kilometri. Pompierii au salvat 24 de persoane surprinse de viitură, inclusiv în autoturisme, iar 268 de oameni s-au autoevacuat.

Bilanţul arată că au murit înecate 164 de animale şi 50 de păsări. O viitură provocată de scurgerile de pe versanţi, care a antrenat inclusiv resturi de lemn, a avut loc în cursul serii de sâmbătă în mai multe sate de pe Valea Sebeşului. În zona afectată s-a deplasat sâmbătă noaptea şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel