Alarmă din Franţa. Trei libertăţi FUNDAMENTALE, încălcate de restricţiile COVID-19. "Nu s-a mai văzut aşa ceva pe timp de pace"

Restricţiile impuse de pandemie ar putea fi împotriva drepturilor omului, fiind cele mai dure pe timp de pace, atenţionează Jean Marie Burguburu, preşedintele Comisiei Consultative Naţionale pe Drepturile Omului din Franţa. 

"Nu mă surprinde decizia preşedintelui Macron de a prelungi starea de urgenţă sanitară. Problema cu aceste stări de urgenţă sunt că tind să devină recurente. Sunt trei libertăţi fundamentale încălcate. Prima este cea de mişcare. Să viin din punctul A în punctul B şi să mergi mai departe. Este atât de naturală încât lumea uită că e un drept. Apoi, libertatea de adunare în grupuri. Nu în ultimul rând, libertatea de a protesta. Pe timp de pace, nu s-au mai văzut asemenea restricţii. 

Cu toate astea, eu nu îndemn la neascultare. Nu este plăcut, dar trebuie să respectăm măsurile impuse. Problema sanitară este serioasă, iar Guvernului nu îi este uşor. Mulţi critică, dar prea puţini oferă soluţii. Întrebarea reală este, însă, dacă aceste măsuri vor avea efect. Eu nu ştiu! Guvernul speră...", a declarat Jean Marie Burguburu, conform Le Monde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel