Al Qaida Yemen revendică atacul terorist din Paris: Libertatea de expresie are o limită

[] []

10 ian 2015 / 11:17
Salveaza PDF Comentarii

Un lider al Al-Qaida spune într-o înregistrare difuzată de Al Jazeera că atacul asupra Charlie Hebdo, executat de frații Kouachi, a fost menit să arate limitele libertății presei.

Ramura din Yemen a Al Qaida a revendicat atacul asupra revistei satirice franceze Charlie Hebdo prin Abu Hareth al-Nezari, un înalt membru al Al-Qaida din Peninsula Arabă (AQAP).

"Unii francezi nu au fost politicoși cu profetul și acesta a fost motivul pentru care câțiva adepți, care îl iubesc pe Allah și profetul său și iubesc martiriul, s-au dus să-i învețe cum să se poarte și să fie politicoși cu profetul și pentru a-i învăța că libertatea de expresie are limitele și granițele sale", spune al-Nezari.

El a avertizat că Franța nu va fi sigură până nu va înceta "războiului" cu Islamul. 

Într-un interviu acordat unei televiziuni franceze înainte de a fi neutralizați, frații Kouachi au spus că au executat atacul din partea Al Qaida Yemen, care i-a antrenat și finanțat. 

Un oficial al serviciilor din Yemen a confirmat pentru Al Jazeera că Said Kouachi a fost în Yemen în 2011, unde a luptat alături de Al Qaida, înainte de a fi deportat.

Un cleric, citat de agenția DPA, a revendicat, vineri, în numele Statului Islamic în Irak și Siria (ISIS) atacul armat asupra redacției Charlie Hebdo din Paris și a avertizat că vor urma multe astfel de masacre. Declarația contrastează cu mărturiile martorilor, care susțin că cei doi agresori au spus că sunt parte a Al Qaida. 

Stratfor: Miza strategică a atacului terorist de la Charlie Hebdo

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25