Al Qaida revendică atacul din Paris: planul și motivele masacrului executat de frații Kouachi

Organizația teroristă Al Qaida din Peninsula Arabă, cu sediul în Yemen, și-a asumat responsabilitatea pentru atacul din urmă cu o săptămână asupra revistei satirice Charlie Hebdo în care au murit 12 oameni, conform The New York Times.

Grupare spune într-o înregistrare difuzată pe internet că a executat acest atac drept "răzbunare pentru profetul lui Allah".

Al Qaida spune că a ales ținta, a creionat planul și a finanțat operațiunea.

Liderul organizației teroriste însărcinat cu transmiterea mesajului îi numește pe frații Kouachi "doi eroi ai Islamului".

Este al doilea mesaj video transmis în ultimele zile de Al Qaida. Un alt lider al organizației, al-Nezari, a afirmat că masacrul plănuit de organizația teroristă era menit să arate limita libertății de expresie. 

Cum va arăta coperta Charlie Hebdo după atentatul de la Paris

"Unii francezi nu au fost politicoși cu profetul și acesta a fost motivul pentru care câțiva adepți, care îl iubesc pe Allah și profetul său și iubesc martiriul, s-au dus să-i învețe cum să se poarte și să fie politicoși cu profetul și pentru a-i învăța că libertatea de expresie are limitele și granițele sale", spune al-Nezari.

El a avertizat că Franța nu va fi sigură până nu va înceta "războiului" cu Islamul.

Într-un interviu acordat unei televiziuni franceze înainte de a fi neutralizați, frații Kouachi au spus că au executat atacul din partea Al Qaida Yemen, care i-a antrenat și finanțat. Un oficial al serviciilor din Yemen a confirmat pentru Al Jazeera că Said Kouachi a fost în Yemen în 2011, unde a luptat alături de Al Qaida, înainte de a fi deportat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel