AID, despre o decizie a lui Iohannis: Este vitală

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) salută decizia lui Klaus Iohannis de promulgare a legii privind indemnizaţia pentru mame şi îşi exprimă încrederea că Guvernul va găsi soluţii pentru punerea în aplicare a acestui act normativ.

AID a susţinut de la bun început creşterea indemnizaţiei pentru mame, solicitând premierului Dacian Cioloş, în data de 28 martie, găsirea cât mai rapidă a soluţiilor în vederea aplicării legii privind indemnizaţia pentru mame şi exprimându-şi încrederea că atât Guvernul, cât şi Parlamentul României, două instituţii responsabile în politici sociale, vor identifica soluţiile legale necesare', precizează AID într-un comunicat remis marţi. Legea privind indemnizaţia pentru mame a fost promulgată luni.

Actul normativ elimină plafonul maxim al indemnizaţiei. Persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiază de concediu pentru creşterea copilului timp de doi ani şi timp de trei ani, pentru copilul cu handicap, după cum prevede legea. Luni, şeful statului i-a cerut noului ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, şi premierului Dacian Cioloş să găsească în Guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica cât se poate de repede această lege.

'Vă rog să nu trataţi această chestiune într-un mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice, care, cu siguranţă, este foarte importantă pentru România', a subliniat Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel