Agent de la poliţia rutieră, condamnat pentru mită. Cum proceda

Un polițist din județul Bistrița-Năsăud a fost condamnat după ce a solicitat și primit mită de la mai multe persoane. Agentului i-a fost interzis să mai profeseze pe o perioadă de 3 ani.

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus condamnarea agentului de poliție la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de 4 ani, interzicerea dreptului de a mai exercita profesia de poliţist pe o perioadă de 3 ani şi prestarea unei munci neremunerate, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Hotărârea instanței a rămas definitivă.

Cum proceda polițistul?

Conform reprezentanților IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada octombrie 2015 - august 2017, agentul de poliţie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă, a pretins şi primit de la mai multe persoane, printre care şi un investigator sub acoperire, diverse sume de bani, cuprinse între 50 şi 300 lei, în scopul neluării măsurilor legale care se impuneau cu privire la abaterile constatate. Într-o noapte, agentul de poliţie a fost prins în flagrant după ce a pretins şi primit suma de 150 lei de la un investigator sub acoperire.

Vezi și: 

Primăria din România care invită localnicii în excursie

Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Sorinei Pintea: Ce fel de guvern avem?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel