Primăria din România care invită localnicii în excursie

O primărie din România își invită localnicii într-o excursie prin care să cunoască mai bine tradițiile și împrejurimile județului.

Excursia este organizată de către Primăria Municipiului Zalău care le propune localnicilor o vizită în împrejurimi. Devenit deja o tradiție, „Circuitul anotimpurilor", din anul 2019, începe cu o călătorie spre partea estică a județului Sălaj. ”Datina locurilor pe care le vom vizita, dar și povestea lor, ne vor îmbogăți sufletește”, spun reprezentanții Primăriei Zalău.

Călătoria va avea loc sâmbătă, de la ora 10:00, pe traseul Zalău – Jac – Gârbou – Solomon – Bălan – Zalău, cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Șura de la Jac, comuna Creaca; Atelierul meșterului clopar, Augustin Mureșan din Gârbou; Atelierul meșterului cojocar, Zaharie Rusan, din Solomon; Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravril" și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului", din Bălan.

Vor avea ocazia să ”fure” meserie

”La Șura de la Jac vom descoperi colecția etnografică a satului și vom cunoaște poveștile locului. Mergem să vedem ceva frumos închinat Domnului și unde timpul chiar stă pe loc: Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului", din Bălan. Și, pentru că oamenii sfințesc locul, vom avea posibilitatea să „furăm" meserie de la adevărații meșteri și producători din județ. Unul dintre aceștia este și badea Augustin care, cu mâinile sale dibace, confecționează vestitele clopuri din paie și talaș. Ați auzit cumva de badea Zaharie din Solomon? Dacă nu, vă spunem noi. Zaharie Rusan este printre ultimii meșteri cojocari din județul nostru, iar noi, în cadrul acestei excursii, vom avea prilejul să îi călcăm pragul casei unde îi vom admira creațiile.” Au mai declarat reprezentanții primăriei, pentru a-i convinge pe localnici să meargă în excursie.

Această acțiune este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și este parte a proiectului ”Circuitul Anotimpurilor”, prin care se propune promovarea Municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ. Acest circuit este organizat anotimpul iarna, urmând ca, în anotimpurile următoare, să fie organizate ți alte circuite prin județ.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 25 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 32 de persoane. Înscrierile au loc la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 21 februarie.

Vezi și:

Se solicită sprijinul Guvernului pentru construirea Aeroportului de la Ghimbav

Tren plin cu gaz, deraiat. Circulația feroviară închisă

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy