Agenda globală: Acord istoric în UE, România beneficiază de fonduri uriașe; Implicarea Rusiei în Brexit

În cele ce urmează vă prezentăm principalele evenimente politice la nivel internațional care au avut loc azi.

1. Acord istoric în UE - România va beneficia de aproximativ 80 de miliarde de euro

Acordul încheiat marţi pentru un plan european de relansare finanţat pentru prima dată prin emiterea de datorie comună reprezintă o turnură istorică. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică.

2. S-a implicat Rusia în Brexit?

Un raport oficial prezentat Parlamentului britanic acuză guvernul de la Londra că a ignorat ingerința rusă și campaniile ruse în ceea ce privește referendumul din 2016 în urma căruia Marea Britanie a votat ieșirea din Uniunea Europeană.

3. Guvernul Bulgariei a supraviețuit unei moțiuni de cenzură

Criza politică din Bulgaria a cunoscut azi un nou episod. Guvernul de centru-dreapta bulgar, condus de premierul Boiko Borisov, a supravieţuit unei moţiuni de cenzură depuse în parlament de opoziţia socialistă.

4. Pompeo vrea o coaliție anti-chineză

Secretarul de stat american Mike Pompeo s-a întâlnit la Londra cu premierul britanic Boris Johnson, care se află în relaţii reci cu China, după ce a criticat intervenţia acesteia în Hong Kong şi a decis să excludă compania chineză de telecomunicaţii Huawei din reţeaua 5G britanică, amintește Agerpres. Pompeo a invitat la crearea unei coaliții împotriva Chinei.

5. Turcia nu pleacă din Siria

Turcia îşi va menţine o prezenţă militară în nordul Siriei "până când acest popor va fi liber", a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, criticând "aşa-zisele" alegeri care s-au desfăşurat recent în această ţară. Turcia luptă în Siria împotriva lui Bashar al-Assad, susținut de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel