Aeroportul din Sibiu, evacuat de urgență

Aeroport Sibiu
Aeroport Sibiu

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) a fost evacuat de urgenţă. 

UPDATE: Activitatea a revenit la normal.

"Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au găsit în cutia pentru depozitarea obiectelor interzise zborului un spray de la care s-ar fi pulverizat o substanţă necunoscută în Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS), unde cursele sunt întârziate şi peste 400 de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă joi după-amiază, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Ramona Nistor. 

"ISU Sibiu a fost solicitat să intervină la aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanţe necunoscute, emanate în aeroport. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe SMURD. Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei. A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale. După identificarea substanţei, activitatea va fi reluata în aeroport", a anunţat Ramona Nistor. 

Cursele vor fi întârziate. Nu există nicio cursă anulată", a precizat reprezentanta AIS. 

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au luat deja probe din aer, pentru a depista despre ce substanţă este vorba. 

Peste 400 de persoane evacuate

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) a fost evacuat de urgenţă joi după-amiază, din cauza unei substanţe care s-ar afla în perimetrul aeroportuar şi care degajă un miros înţepător. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al AIS, Alexandra Păcurar. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, potrivit primelor informaţii, se pare că este vorba de o "substanţă necunoscută emanată în aeroport". Nu există victime, anunță Agerpres.

Aeroportul Internaţional Sibiu este considerat o principală poartă de intrare nu doar în judeţ, ci şi în Transilvania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel