Adunare ONU, discurs Macron: ”Este un criminal care trebuie judecat”

Macron
Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat marți într-o conferință de presă, cu ocazia Adunării Generale a ONU, că liderul de la Damasc, Bashar al-Assad, este un criminal, transmite AFP, scrie Agerpres.

"Bashar al-Assad este un criminal, va trebui să fie judecat și să răspundă pentru crimele sale în fața justiției internaționale", au fost cuvintele lui Macron. El a precizat că poporul sirian este cel care trebuie să își aleagă liber viitorul conducător.

Îndepărtarea de la putere președintelui Siriei nu este însă o condiție prealabilă pentru negocierile de pace în Siria, a mai declarat șeful statului francez. În discursul său din plenul Adunării Generale, el a a apreciat că negocierile de la Astana pentru soluționarea conflictului din Siria, cu participarea Rusiei, a Iranului și a Turciei, au permis încheierea au înlocuit practic procesul de pace eșuat coordonat de Națiunile Unite, dar nu sunt adecvate. Prioritatea Franței, care va prezida în octombrie Consiliul de Securitate al ONU, va fi asigurarea accesului ajutoarelor umanitare și medicale pe tot teritoriul Siriei, a anunțat Macron.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel