Adrian Năstase: Viitor periculos pentru România

Fostul premier Adrian Năstase face o previziune sumbră pentru prima jumătate a anul viitor. România va avea de înfruntat dificultăți bugetare, încercări de destabilizare a unor diverse instituții, Brexit și altele care ar putea avea efecte decisive. 

(...)Dupa aceasta saptamana de alegeri (Republica Moldova, Bulgaria) a devenit vizibilă izolarea regională a Romaniei, oarecum la fel ca in anul 1940.

Prima jumatate a anului viitor se anunta deci foarte periculoasa pentru tara noastră: dificultati bugetare, incercari si mai agresive de destabilizare a unor institutii (BNR), alegeri in Franta si Germania si declansarea Brexitului, reducerea interesului si capacitatii Comisiei Europene de a gestiona relatia cu Grupul Visegrad si cu Romania, incertitudini in ceea ce priveste orientarea strategica a Turciei sau modificări in politica Austriei, incertitudinile legate de proiectele administratiei Trump, etc. In plus, luna martie ar putea aduce incercari virulente de sprijin pentru miscarile secesioniste din Transilvania, mai ales daca UDMR va fi mentinuta in opozitie.

"Timpul probabil" in materie de politică internatională nu sună foarte bine...," a scris Adrian Năstase pe blogul său. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel