Adrian Năstase - Traian Băsescu, atac devastator. Documente

Irina Constantin / 18 oct 2018 / 16:00 Salveaza PDF Comentarii
Adrian Năstase
Descriere foto: Adrian Năstase

Adrian Năstase scrie un mesaj dur despre Traian Băsescu. Îl face ”mincinos” pe fostul președinte și arată documente cu ”angajamentul incalificabil” pe care l-a luat, prin memorandumul semnat în 2000. 

”Din când in când, Băsescu, in stilul lui obisnuit, mincinos, incearcă să scape de responsabilitătile ce-i revin in dezastrul economiei si infrastructurii românesti, in timpul mandatelor pe care le-a avut.” a scris Adrian Năstase, pe blogul său. 

Fostul premier a adăugat că ”in Memorandumul semnat de Basescu, in 2000, referitor la intelegerile cu Banca Mondiala, puteti vedea cine este autorul angajamentului incalificabil de privatizare a Petrom si a intregii industrii romanesti. Angajamentele relativ la Petrom se gasesc la pagina 10 din anexa. Pana acolo despre sare, apa minerala, CFR marfa, eliminarea bancilor de stat din sistemul bancar romanesc, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel si Romgaz. Toate trebuiau instrăinate, la fel ca si flota comercială, despre care opinia publică si mass media par a fi uitat. Dovada ca Memorandumul ministrului transporturilor de atunci, Traian Basescu, a produs efecte este si includerea acestor conditii in Memorandum de conditii economice si memorandum tehnic cu FMI, din 16 mai 2000, care poate fi accesat pe site-ul FMI si unde se precizeaza printre altele ca: `Al treilea, cu privire la companiile nationale (fostele regii autonome), dupa cum s-a convenit cu Banca Mondiala, am oferit pentru privatizare la sfarsitul lui 1999 o cota minoritara de capital al PETROM (35%). Totusi, aceasta strategie a esuat in atragerea vreunui interes serios. Vom analiza motivele care au condus la esuarea acestei strategii, impreuna cu Banca Mondiala si vom deschide o licitatie pentru privatizarea PACHETULUI DE CONTROL al PETROM anul acesta`.”

Vezi documentele pe blogul lui Adrian Năstase.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22