Adrian Năstase-Eduard Hellvig. "Schimbarea axei a produs enervare în Anglia"

Fostul premier Adrian Năstase a criticat schimbarea axei propusă de către Eduard Hellvig, propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru șefia SRI. 

"Privesc cu dezamăgire deteriorarea imaginii noastre în Occident și, în special, în Marea Britanie. Cauzele sunt multiple. Am sentimentul că unele dintre proiectele comune pornite de-a lungul timpului și-au pierdut relevanța. În plus, ceea ce a apărut în noua "axă" de politică externă românească, prin înlocuirea Londrei cu Berlinul, a generat, probabil, o anumită enervare în Anglia. De altfel și vizita lui Philip Hammond, ministrul britanic de externe, la București, nu s-a bucurat de foarte multă vizibilitate, fiind acoperită de vizita, în aceeași zi, a doamnei Nuland. Reacția comunității de români din Marea Britanie, față de documentarul distribuit de Channel 4, mi se pare justificată. Este un început necesar pentru a realiza o balanță echilibrată a informațiilor despre românii care se află in Anglia", a scris fostul premier Adrian Năstase, pe blogul său

El a adăugat: "Cu acest prilej, mi-am reamintit schimbul de corespondență pe care l-am avut cu premierul Tony Blair. Anexez o scrisoare, din 2003, referitoare la un eveniment ce a deschis drumul spre parteneriatul strategic bilateral". 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel