Adrian Năstase, discuție cu Vladimir Putin. 10 ani de când Adrian Năstase și-a încheiat mandatul de premier

Privind în trecut, Adrian Năstase și-a amintit că au trecut zece ani de când și-a încheiat mandatul de premier al României. Fostul prim-ministru a povestit pe blogul său ce făcea în urmă cu un deceniu.

vezi și: Traian Băsescu, spălare de bani. Radu Tudor: Sunt dezvăluiri care arată că este ceva în neregulă

Adrian Năstase, politicianul care a fost premier în perioada  2001 - 2004, își amintește că în acea perioadă a avut întruniri cu George Bush, Vladimir Putin și alți oficiali importanți. De asemenea, a scris și despre câteva dintre măsurile luate în perioada când ținea în mână destinul țării.

"Se împlinesc, în curând, zece ani de când s-a încheiat mandatul meu de prim-ministru. Din când în când, privesc în urmă pentru a-mi reaminti cu ce mă ocupam în urmă cu un deceniu.

Iată, spre exemplu, în a doua parte a lunii iulie a anului 2004, am efectuat o vizită de lucru în SUA (19-21 iulie) – unde m-am întâlnit cu președintele George Bush și cu alți oficiali americani – și, tot în luna iulie, am efectuat o vizită oficială în Rusia (in 27 iulie) – unde am avut o întâlnire cu președintele Vladimir Putin. Menționez faptul că, după semnarea și ratificarea Tratatului de bază cu Rusia, în 2003 exporturile românești în Rusia s-au dublat în 2004 și au crescut de patru ori în 2005. În aceeași lună (în 28 iulie 2005), am participat, în Austria, la reuniunea șefilor de guvern din Europa de Sud-Est și atunci – în iulie 2004 – eram tot în pre-campanie pentru prezidențiale (și pentru parlamentare) dar am considerat că prioritară trebuie să fie consolidarea obiectivelor fundamentale asumate de guvern, dar și de partidele politice – integrarea în NATO, aderarea la UE și consolidarea relațiilor cu vecinii României", a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

Stabilitate economică fără precedent

Adrian Năstase a fost premier în timp ce era președinte al PSD. Mandatul său de patru ani ca prim-ministru a fost caracterizat de o stabilitate politică fără precedent în perioada post-comunistă, de creștere economică (cea mai mare de la revoluție) și de o politică externă puternic orientată către vest (Occident).

Guvernul său a finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeană și a emis pachetele de legi pentru indeplinirea reformelor legislative și sociale solicitate de aderarea la UE, prevăzute să aibă loc în 2007 sau 2008. Guvernul său a negociat cu succes ridicarea vizelor pentru cetățenii români care călătoreau în Spațiul Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel