Adrian Năstase, despre viitorul premier. Ce urmărește Iohannis

Adrian Năstase a analizat, sâmbătă seara la emisiunea Alessandrei Stoicescu de la Antena 3, câteva variante de posibili premieri, după terminarea mandatului lui Dacian Cioloș.

Lucrurile vor depinde foarte mult de rezultatul alegerilor și majoritatea care se va forma. Majoritatea respectivă va încerca să prezinte un candidat propriu. Teoretic, partidele ar trebui să se prezinte în campanie cu un candidat de premier. PSD nu va face asta și nu este în ordine. 

În măsura în care rezultatul nu va fi foarte bun, nu va fi în măsură partidul să numească un candidat la conducerea guvernului, atunci va trebui găsită o altă soluție. Și aici intervine președintle și eu cred că Iohannis urmărește o situație de pat, de blocaj, în care PSD și PNL să rămână blocate la nivel de 35%, ca să aibă posibiltiatea să decidă fie o formulă de dreaptă, sau de mare coaliție, în care să fie interesate cele două partide, cu posibilitatea ca el să sugereze un ministru tehnocrat – nu știu, o formulă de exemplu, cum este cea cu Mugur Isărescu, doar ca exemplu vorbesc.

[citeste si]

Dacian Cioloș este o variantă foarte comodă, dar nu cred că va dori să facă asta, să piardă contactul cu Bruxelles. Nu cred că își dorește să își mențină acest salariu, când are un parcurs diferit la Bruxelles.

Costin Borc este un tip foarte bun pe chestiuni de managament, de infra și meta structuri economice, dar nu cred că este ușor de acceptat din punct de vedere politic. Poate să aibă un rol într-un guvern PNL.

George Maior cred că s-a săturat să tot fie pe lista de premieri. El era pe lista aceea și dacă Victor Ponta câștiga. Aici este un careu de valeți, dar mi se pare că nu este relevant pentru discuția asta. Și mai avem și un Jolly Joker, Traian Băsescu. Dacă luăm în glumă acest subiect, ajungem și la bancul cu iepurașul și Traian Băsescu, dar nu pot să îl spun acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel