ADRIAN NĂSTASE, bilanț negru al celor zece ani cu Traian Băsescu. Reproș pentru PSD

Adrian Nastase
Adrian Nastase

Adrian Năstase a făcut bilanțul a zece ani în care Traian Băsescu a fost președintele României. Fostul premier a subliniat că înțelege criticile fostului președinte cu privire la Guvernul Năstase, la care încearcă să se raporteze, însă nu înțelege lipsa de reacție a PSD. 

Adrian Năstase a făcut, pe blogul său, bilanțul negru a două mandate ale fostului președinte Traian Băsescu.

"În decembrie 2014, s-a încheiat cel de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu. El încearcă acum să-și fixeze un loc onorabil în istoria românilor. Nu cred că va reuși. "Regimul Băsescu" va rămâne o paranteză de istorie. Așa cred eu. Alții poate că au o altă evaluare a acestor ani. Recunosc, sunt subiectiv. Dacă tragem linie, vom reține însă, pentru acești zece ani:

* eșecul revizuirii Constituției;

* distrugerea credibilității Parlamentului și a partidelor politice prin votul uninominal;

* incapacitatea de a realiza un minim succes de politică externă (spre exemplu neintrarea în Spațiul Schengen, programată pentru 2011);

* împrumuturi externe masive, criză economică, creșterea gradului de sărăcie și, în general, scăderea puterii de cumpărare;

Cătălin Striblea dezvăluie relația cu Marius Striblea, avocatul lui Udrea

* absorbția a doar 6% din cele 30 de miliarde de Euro ce se cuveneau României, ca fonduri europene nerambursabile, în bugetul 2007-2013;

* scăderea alocațiilor pentru armată de la 2% la 1,2%;

* dezbinare socială, scăderea preocupării pentru performanță;

* fuga tinerilor în străinătate, "dezertarea" medicilor și a altor cadre calificate, etc.

Și lista acestor neîmpliniri poate continua", a scris Adrian Năstase, pe blogul său

Fostul președinte al PSD a subliniat că la Congresul PSD, Traian Băsescu a spus că vrea să-și apere mandatul, referindu-se, în principal, la roul său, în consolidarea statului de drept, a instituțiilor și la independența justiției. 

"Băsescu simte nevoia să se raporteze negativ la perioada 2001-2004, pentru a pune în valoare "realizările" deceniului său. Îl înțeleg. Ceea ce nu înteleg însă este lipsa de reacție a liderilor PSD care par a nu-și mai aminti faptul că în 2000-2004 tot PSD era la guvernare și nu realizează că ar fi important pentru forța partidului să reacționeze, aducând în spațiul public argumente și comparații. E adevărat, au trecut ceva ani de atunci", a subliniat Adrian Năstase. 

Fostul premier a notat, pe blogul său, cele 60 de instituții din sistemul guvernamental, create sau reformate în cei 4 ani de guvernare 2001-2004, în colaborare cu Uniunea Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel