Adrian Nastase, despre Viorica Dăncilă: Lucrurile nu sunt tranşate

Mihai Ciobanu / 05 oct 2018 / 16:40 Salveaza PDF Comentarii
Adrian Nastase
Descriere foto: Adrian Nastase

Adrian Năstase consideră că ar fi nevoie de o politică externă mai dinamică în Parlamentul European, deoarece consideră că o criză nu poate fi eficient tratată după ce a izbucnit. 

Întrebat vineri, la Cluj, unde a participat la lansarea a două volume la care este autor principal, cum comentează recentele semnale în urma dezbaterilor de la Strasbourg, Adrian Năstase a spus că premierul Viorica Dăncilă a găsit tonul potrivit pentru o atitudine demnă în cadrul acestora, dar este nevoie de o politică externă mai activă pentru a face faţă atacurilor la adresa ţării. 

"Cred ca ar fi nevoie de o politică externă mai activă, mai dinamică. Niciodată nu am considerat că poţi fi foarte eficient atunci când tratezi o criză care deja a izbucnit. Este nevoie de o acţiune mult mai activă, mai dinamică în Parlamentul European, în instituţiile europene. Din fericire, doamna Dăncilă a găsit tonul potrivit pentru o atitudine demnă la acest moment, dar lucrurile nu sunt tranşate. Urmează raportul MCV, raportul Greco, urmează o dezbatere în legătură cu o eventuală rezoluţie pentru România. Deci va fi destul de complicat", a spus Adrian Năstase. 

"Este nevoie de o abordare mult mai complexă şi la nivelul MAE"

Acesta consideră că este nevoie de o abordare mult mai complexă şi la nivelul MAE, dar la nivelul întregului Guvern, deoarece, din raţiuni economice sau de altă natură, atacurile vor continua. "Nu poţi să te baţi singur cu o sumă de forţe care pentru diverse raţiuni, înainte de alegerile europarlamentare, la nivelul grupurilor politice cu interese divergente, la nivelul unor ţări cu interese divergente, vor continua să atace România, fie pentru raţiuni economice, fie pentru raţiuni practice de un anumit tip", a spus fostul premier. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22