Adoptare Ordonanțe de Urgență. Robert Cazanciuc: Aproape o lovitură de stat

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc susține că cele 25 de Ordonanțe de Urgență date de Guvern reprezintă ”aproape o lovitură de stat”.

Vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc a declarat că adoptarea celor 25 de ordonanțe de urgență în ședința de marți seara a guvernului reprezintă "aproape o lovitură de stat". "A fost o reacție disperată că unii își pierd niște pârghii financiare sau politice", a completat el, scrie Mediafax.  

"Cele 24 de ordonanțe de urgentă al căror conținut nu îl cunoaște nimeni, inseamnă aproape o lovitură de stat. Nu poți să modifici sistemul electoral dint-o dată, fără să știe nimeni despre ce este vorba, să dai sistemul public de sănătate unor privați pur și simplu pentru că poți face acest lucru, în ciuda tuturor semnalelor de alarmă pe care PSD-ul le-a tras, că acest OUG pe sănătate inseamnă ca românii să plătească de aici în colo punându-și în pericol viețile atunci când nu au bani să plătească (..) 24 de Ordonanțe sau 28, că nici nu știu câte au fost în final duc la o criză politică.", a declarat Robert Cazanciu, pentru Mediafax.

Guvernul Orban știa că trece moțiunea

Robert Cazanciuc a precizat că Guvernul Orban știa foarte bine că moțiunea va trece și au forțat adoptarea unor acte normative în interesul PNL.

"Guvernul Orban știa foarte bine că nu poate să mai rămână începând cu ziua de astăzi, că moțiunea de cenzură are voturile să treacă și a forțat pană la ce orice limiă imaginabilă adoptarea unor acte normative în interesul PNL și care nu au nicio legatură cu interesul românilor. Niciunul din actele adoptate nu are legătură cu interesul românilor și are legătură cu niște privați cum e în cazul OUG pe sănătate sau cu un interes politic meschin al PNL în momentul de fată. Sunt lucruri care trebuiau dezbătute în Parlament, de dimineată pană seară cum s-a mai făcut , dar nu să afle o tară intreagă că ai 24-28 de OUG pe ordinea de zi, despre care nu știa nimeni.", amai declarat social-democratul.

”O reacție disperată”

"A fost o reacție disperată că unii își pierd niște parghii financiare sau politice. PNL nu este deloc interesat de bunul mers al vieții românilor singurul program al PNL este de a arunca țara în criză pentru că pe fondul crizei unii profită. Interesul cetățenilor nu este acesta. Oamenii ăștia cred că nu își dau seamă în ce loc se află (...) Se comportă că niște vătafi pur și simplu.", a subliniat acesta.
Guvernul Orban a adoptat, marți seara, într-o ședință ce s-a terminat spre miezul nopții, nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență și 31 de hotărâri de guvern.

Parlamentul dezbate și votează, miercuri, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Marcel Ciolacu a afirmat că sunt "suficiente" voturi pentru aprobare, în timp ce Ludovic Orban a spus nu are șanse să treacă, dacă nu intervin repoziționări a unor "actori politici".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel