ADMITERE BAROU 2014. Regulile examenului s-au schimbat

ADMITERE BAROU 2014. Examenul de admitere în profesia de avocat are loc pe 15 septembrie și se va desfășura în acest an după noi reguli. 

ADMITERE BAROU 2014. Potrivit unei Hotărâri a Uniunii Naționale a Barourilor, publicate recent pe site-ul institutiei, candidații vor trebui să susțină o singură probă pentru a intra în BAROU, și nu mai multe, cum se întâmpla până acum.

ADMITERE BAROU 2014Potrivit documentului, ”se modifică modalitatea de examinare a candidaţilor la examenul de primire în profesie pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar şi pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice, după cum urmează:

ADMITERE BAROU 2014. Examenul constă într-o probă unică – test grilă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice (pentru candidaţii la examenul de primire în profesie pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar) sau, respectiv, test grilă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice (pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice).

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. TOP FACULTĂȚI neglijate, care aduc SALARII de mii de euro

Testul grilă cuprinde 100 de întrebări la următoarele materii:

a. organizarea şi exercitarea profesiei de avocat;
b. drept civil;
c. drept procesual civil;
d. drept penal;
e. drept procesual penal.

ADMITERE BAROU 2014. Întrebările din testul grilă pot avea unul sau două răspunsuri corecte. La testul grilă pentru fiecare întrebare corect soluţionată se acordă un punct.

ADMITERE BAROU 2014. Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la întrebările din chestionarul de examen este stabilit de comisia de elaborare a subiectelor şi nu poate depăşi 4 ore socotite din momentul în care s-a încheiat distribuirea chestionarelor pentru toţi candidaţii.

ADMITERE BAROU 2014. Sunt declaraţi admişi candidaţii care au obţinut un punctaj de cel puţin 70 de puncte, cu luarea în considerare a prevederilor alin. (3) al prezentului articol”.

VEZI AICI HOTĂRÂREA

ADMITERE BAROU 2014. Înscrierile la examenul de admitere în BAROU se fac în perioada 1 -18 august. Candidații trebuie să depuna la secretariatul baroului la care urmeaza să-și desfășoare activitatea în cazul în care vor fi declarați admiși, un dosar care cuprinde:

- cererea de înscriere la examenul de admitere în profesie
- certificatul de naștere, în copie certificată pentru conformitate;
- actul de identitate, în copie;
- diploma de licență sau numai adeverință de absolvire a examenului de licență pentru candidații care au susținut licență în anul universitar 2014
- dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original – anul acesta este de 800 de lei;
- certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;
- certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând și o evaluare psihiatrică (documentul poate fi emis de către orice medic generalist, - respectiv specialist psihiatru)
- certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calității de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie.

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. TAXE de ȘCOLARIZARE mai mari în 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel