Acuzații GRAVE la adresa Prinţului moştenitor. S-a deschis ANCHETĂ. "Complicitate la acte de TORTURĂ"

Prințul moștenitor este vizat de o anchetă complexă, în urma mai multor plângeri și acuzații grave.

Un judecător de instrucţie francez este însărcinat cu o anchetă care îl vizează pe Mohammed bin Sultan bin Zayed Al Nahyan, prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi, privind o eventuală "complicitate la acte de tortură", au declarat vineri pentru AFP surse apropiate de dosar, relatează AFP, citează Agerpres.

O procedură judiciară a fost deschisă în octombrie 2019 la Paris în cazul celui supranumit "MBZ", împotriva căruia au fost depuse două plângeri atunci când efectua o vizită oficială în capitala Franţei în noiembrie 2018.

"Complicitate la acte de tortură şi dispariţie forţată"



Potrivit Le Parisien, prima plângere a fost depusă de qatarioţi care îl acuză pe prinţul moştenitor de "complicitate la acte de tortură şi dispariţie forţată", la secţia dedicată crimelor împotriva umanităţii şi crimelor de război a parchetului din Paris. Ei afirmă că au fost "deţinuţi şi torturaţi de agenţi ai Siguranţei statului în Emiratele Arabe Unite între februarie 2013 şi mai 2015", a precizat avocatul lor Pierre-Olivier Sur într-un comunicat la momentul depunerii plângerii.

Ei descriu în plângerea lor "torturi fizice şi fiziologice", precum lovituri de baston, privare de somn, ameninţări cu violul, spânzurătoarea şi moartea.

În virtutea "competenţei sale universale" pentru infracţiunile cele mai grave, justiţia franceză are posibilitatea de "a urmări şi condamna autorii şi complicii acestor infracţiuni atunci când se află pe teritoriu francez", a reamintit atunci avocatul.

A doua plângere împotriva lui MBZ a fost depusă de şase yemeniţi şi de Alianţa internaţională pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor (AIDL). Aceasta are drept fundal conflictul din Yemen, unde emiratul Abu Dhabi este angajat într-o coaliţie alături de Arabia Saudită împotriva rebelilor houthi. MBZ este acuzat de "complicitate la tortură şi crime de război".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel