Actualul ministru de finanţe Olaf Scholz, confirmat candidat al SPD pentru postul de cancelar în Germania

Actualul ministru de finanţe Olaf Scholz, confirmat candidat al SPD pentru postul de cancelar în Germania
Actualul ministru de finanţe Olaf Scholz, confirmat candidat al SPD pentru postul de cancelar în Germania

Social-democraţii germani (SPD), aflaţi la guvernare alături de creştin-democraţii cancelarei Angela Merkel (Uniunea Creştin-Democrată, CDU), l-au confirmat cu o majoritate covârşitoare de voturi, duminică, pe ministrul de finanţe Olaf Scholz drept candidat la postul de cancelar federal în alegerile generale din septembrie, relatează dpa.

Fostul primar al Hamburgului a fost votat de 96,2% dintre cei aproape 600 de delegaţi ai SPD, în cadrul conferinţei online de duminică. Scholz şi-a început campania electorală cu promisiunea de a transforma 'social' economia şi de a face progrese în planul protejării mediului, stabilind termenul-limită de 2045 pentru atingerea neutralităţii emisiilor.

SPD a pierdut teren în favoarea Verzilor, pe care sondajele îi indică drept principalii rivali ai CDU. Afişându-şi ambiţiile în ce priveşte clima, Scholz a încercat totodată să se distanţeze de candidata recent confirmată a Verzilor, Annalena Baerbock, amintind de experienţa lui în cadrul executivului, în condiţiile în care Baerbock a fost criticată ca fiind lipsită de experienţă.

El a anunţat şi o serie de promisiuni electorale concrete, în principal creşterea investiţiilor publice pentru întărirea sistemului de sănătate, în şcoli şi în transportul public. SPD vizează de asemenea creşterea la minim 12 euro pe oră a salariului minim. Potrivit ediţiei de duminică a tabloidului Bild, SPD, cu 16% din preferinţele de vot, se află în urma blocului conservator format din CDU şi aripa sa bavareză, CSU, cu 23%, pe primul loc fiind Verzii cu 26%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel