EXCLUSIV  Absorbție fonduri europene. Rovana Plumb, cifre privind situația României: Datele conform încheierii programului

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb a anunțat la interviurile DCNews Live că rata de absorbție a României pe exercițiul bugetar 2007-2013 a fost de aproximativ 90%.

”Pe programul anterior, pe exercițiul bugetar 2007-2013, conform închiderii acestui program, avem o absorție de 90%, din total fonduri europene alocate României”, a afirmat deminitarul.

Procentajul este reprezentat de faptul că au fost scoase corecțiile, care dacă ar fi rămas România nu putea atinge acest procentaj

”Da, au fost scoase corecțiile. Am avut 18 miliarde de euro alocate și am cheltuit aproape 17 miliarde. 16,7 miliarde de euro mai exact, pe tot ceea ce înseamnă programe europene. Corecțiile la bugetul de stat au fost suportate pentru diversele proiecte pe programul operațional regional și în special pe programul de mediu la nivelul companiilor de apă”, a explicat Rovana Plumb la DC News Live.

Conform datelor Uniunii Europene, în actualul exercițiu bugetar, României i-au fost alocate aproximativ 23 de miliarde. În următorul exercițiu, din cauza ieșirii Marii Britanii din UE, este de așteptat ca această sumă să scadă considerabil.

Iată declarația Rovanei Plumb:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel