EXCLUSIV  Aberația din școlile de stat: Părinții primesc garanții pentru profesori pe care instituția îi primește în plic! Marian Staș: E pusă cu sânge rece, cinic, nu e făcută din prostie

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Marian Staș vine cu exemple din legislație care arată ce se întâmplă cu adevărat în școlile românești de stat. 

Legislației pentru educația românească îi lipsește ”curajul ieșirii dintr-un model depășit de timp și orientării cu fața spre un viitor solid de secol XXI” spune Marian Staș, coordonator de programe educaționale, în emisiunea DCEdu, realizată de prof. univ. dr. Sorin Ivan, la DCNewsTV și DCNews. 

Marian Staș consideră că școala trebuie să cultive anumite valori, precum ”curaj, integritate, patriotism”: ”Pot să fie și altele, dar dacă valori nu sunt, nimic nu e”. 

”Cum operaționalizăm, cum punem în fapt? Prin trei mari proiecte: arhitectură curiculară de sec. XXI. Face legea asta? Nu, nici pomeneală! Model de resurse umane pentru profesori și pentru formarea lor de sec. XXI. Face legea asta? Nu, deloc! Respectiv arhitectură instituțională de sec. XXI. Face legea asta așa ceva? Răspunsul este iarăși nu, cu tristețe.

”E vorba de un tip de cinism politic sau de altă natură...”

Și am să încep cu exemplul cel mai dureros, pentru că nu e făcut din prostie. ”Proști nu e!”. E vorba de un tip de cinism politic sau de altă natură.. Articolul 181, 182, 183, faza pe articole din lege! Păi la 183 spune așa: directorii școlilor particulare își pot derula interviurile de angajare, își angajează profesorii și comunică lista cu profesori direcțiilor județene de învățământ preuniversitar.

Părinții elevilor din școlile de stat primesc garanții cu privire la profesori pe care instituția îi primește în plic

Directorii din sistemul public ce fac? Primesc în plic profesorii, prin mișcarea de personal din direcțiile județene, semnează cu ei și acum vin cele două aberații: eu primesc în plic profesorii, pe care nu-i pot angaja, semnez cu ei contract de management, transmit lista respectivă direcției județene și mai fac un lucru, semnez contract individual de calitate a educației cu părinții copiilor din școala pe care o conduc, garantându-le calitatea educației prestate de profesori pe care nu eu îi angajez. Asta este o aberație instituțională prezentă, pusă cu sânge rece, cinic” a spus Marian Staș în cadrul emsiunii. 

Vezi ce e de făcut de la minutul 24: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel