A murit Diogo Freitas do Amaral, unul din părinţii democraţiei portugheze după deceniile de dictatură

Diogo Freitas do Amaral, liderul istoric al democraţilor-creştini portughezi şi considerat unul din părinţii fondatori ai regimului democratic născut în 1974, a decedat joi, la vârsta de 78 de ani, a anunţat guvernul de la Lisabona, potrivit AFP.

Guvernul socialist a decis decretarea doliului naţional în ziua funeraliilor lui Freitas do Amaral, în semn de 'omagiu pentru unul din fondatorii democraţiei noastre', a indicat premierul Antonio Costa într-un comunicat. La rândul său, preşedintele conservator Marcelo Rebelo de Sousa a amintit rolul important al lui Freitas do Amaral în 'formarea sistemului partidelor politice' după deceniile de dictatură.

Diogo Freitas do Amaral, profesor de drept, fondator al partidului democrat-creştin CDS-PP şi candidat la preşedinţie în 1986, când a fost învins de socialistul Mario Soares, a părăsit formaţiunea politică în 1992, după ce aceasta a adoptat un discurs populist şi eurosceptic. El a fost preşedinte al Adunării Generale a ONU (1995-1996) şi a revenit pentru scurt timp pe scena politică portugheză ca independent, în postul de ministru de externe în guvernul socialist condus de José Socrates (2005-2006), informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel