A început Bundesliga. Vezi recordurile ediţiei

Bastian Schweinsteiger says his side will be the underdogs against Chelsea
Bastian Schweinsteiger says his side will be the underdogs against Chelsea

Ediţia cu numărul 50 a Primei Ligi din Germania a început pe 24 august, iar Bayern Munchen şi Borussia Dortmund sunt favorite la câştigarea trofeului.

[caption id="attachment_224589" align="alignleft" width="310"] Sursa foto: The Guardian[/caption]

Autor: Diana Neacşu

Sezonul trecut de Bundesliga a fost plin de recorduri pentru nemţi: număr record de spectatori, încasări record şi un joc atractiv, al cărui nivel se află în creştere, potrivit El Mundo.

Conform unei cercetări efectuate de compania Ernst & Young, mai mult de jumătate dintre echipele primelor două divizii germane au obţinut profit sezonul trecut ( 57% ), iar 52% dintre ele au înregistrat câştiguri mari. Criza care a lovit alte campionate din Europa nu se simte la nemţii, care încep să atingă nivele maxime de învestiţii şi vânzari de bilete. Anul acesta s-a vândut un număr record de abonamente: 482.495. Şi Rainer Rauball, preşedintele Ligii Cluburilor Germane susţine că Bundesliga a făcut progrese, în special în ceea ce priveşte numărul de spectatori.

Cluburile germane au semnat un contract de transmitere televizată a meciurilor care le oferă un o medie de 628 milioane de euro în următorii patru ani, cu 52% mai mult decât contractul anterior. „În nicio ţară din lume nu se termină atât de des biletele la meciuri. Acest lucru îi ambiţionează pe jucători să evolueze cât mai bine şi există multă emoţie pentru public”, a declarat Holger Badstuber pentru site-ul Bundesliga.

Bayern Munchen, echipa germană cu cele mai multe trofee în vitrină, trebuie să recupereze terenul pierdut anul trecut în faţa celor de la Borussia Dortmund, care au câştigat titlul de campioni. „Trebuie să demonstrăm că suntem numărul 1 în Germania. Asta îşi doreşte toată echipa.”, a declarat portarul Manuel Neuer pentru revista „Sport Bild”.

Atenţia este îndreptată şi asupra unui anume fotbalist al bavarezilor, coordonatorul de joc Bastian Schweinsteiger, care a avut probleme în a depăşi eşcurile din sezonul trecut: înfrângerea din finala Ligii Campionilor, care s-a jucat chiar la Munchen, urmată de eliminarea Germaniei din semifinalele Campionatului European, de către Italia.

De cealaltă parte a baricadei, antrenorul Borussiei, Jurgen Klopp a declarat că Bayern are cele mai bine condiţii pentru a fi campioană, iar obiectivul celor de la Dortmund este acela de a obţine un loc care să ducă în Liga Campionilor.

Borrusia va deschide balul primei etape, primind acasă vizita celor de la Werder Bremen, în timp ce Bayern va juca pe terenul nou promovatei Greuther Furth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel