A 5-a zi de RĂZBOI în regiunea Nagorno-Karabakh

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Continuă luptele în regiunea Nagorno-Karabakh. Procuratura generală a Azerbaidjanului a făcut declarații.

Este a 5-a zi de proteste în regiunea Nagorno-Karabakh și ambele părți refuză să găsească o abordare pacifistă, în ciuda numeroaselor apeluri venite de la comunitatea internațională. Potrivit informațiilor, în orașul Stepanakert, cunoscut și sub numele de Khankendi, s-au auzit două explozii în jurul miezul nopții iar locuitorii au afirmat că orașul a fost atacat de drone.

Procuratura generală a Azerbaidjanului, reacție!

Procuratura generală a Azerbaidjanului a declarat joi că bombardamentele armene au ucis un civil în orașul Terter, la aproximativ 90 km de Nagorno-Karabakh, în timp ce gara feroviară a fost puternic afectată. Totodată, ministerul apărării al țării a declarat că forțele sale au efectuat „lovituri de artilerie zdrobitoare împotriva pozițiilor forțelor armene în teritoriile ocupate”, pe tot parcursul nopții.

Ce spun autoritățile din Armenia?

Autoritățile armene au susținut că doi cetățeni francezi, care lucrează ca jurnaliști pentru Le Monde, au fost răniți joi în timpul bombardamentelor de către forțele azere, în orașul armean Martuni, în vestul regiunii Nagorno-Karabakh.

Conflictul din regiunea Nagorno-Karabakh a izbucnit duminică. Totuși, Nagorno-Karabah și-a declarat independența față de Azerbaidjan încă din 1990 și a declanșat un război în acea perioadă care a ucis 30.000 de oameni. Cu toate acestea, regiunea nu este recunoscută ca independentă de nicio țară, inclusiv Armenia, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel