5G în România. ANCOM, consultare publică

5G
5G

Strategia Naţională pentru 5G ar putea să intre în consultare publică până la finalul lunii viitoare, anunţă ANCOM.

Strategia Naţională pentru 5G ar putea să intre în consultare publică până la finalul lunii viitoare şi previzionăm că, până la sfârşitul acestui an, documentul să fie adoptat în Guvern, a declarat, joi, în cadrul Forumului "Smart Transformation", Eduard Lovin, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). 

De ce o Strategie Naţională pentru 5G?

Pentru că este nevoie de o planificare strategică pentru viitor. 5G nu va însemna un impact doar pentru această industrie, ci pentru toate domeniile economice şi toate aspectele de zi cu zi, de la utilităţi publice, transporturi, sănătate, educaţie, agricultură etc. Realizarea acestei strategii va fi şi o dovadă de seriozitate a administraţiei româneşti şi o predictibilitate pentru a încuraja investiţiile în mod direct în telecom şi în domeniile impactate indirect.

Noi previzionăm că undeva la finalul lunii viitoare vom putea ieşi spre o consultare publică cu un document de Strategie Naţională pe 5G şi ulterior, în a doua parte a lunii noiembrie, să încheiem dezbaterea publică şi să preluăm observaţii şi propuneri. Până la finalul anului, sperăm să finalizăm Strategia prin adoptare în Guvern, cu ajutorul colegilor noştri de la Ministerul Comunicaţiilor", a afirmat Lovin. În viziunea vicepreşedintelui ANCOM, România lucrează pentru "Smart Transformation", dar mai sunt etape de parcurs până la finalizarea unei astfel de strategii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel