EXCLUSIV  5G cu un anumit competitor, efect BOMBĂ în România. Cât vom ajunge să plătim când vorbim la telefon!

Cornel Lozneanu, vicepreşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, a vorbit, la DC News, despre implicaţiile pe care le-ar putea avea proiectul de Lege privind implementarea tehnologiei 5G care a fost dezbătut pe data de 24 august, în cadrul unei şedinţe publice organizată de Ministerul Transporturilor, dacă ar fi implementat în forma propusă.

"Concluziile au fost extreme de triste. Ne aflăm în faţa unor riscuri mari pentru că, în momentul de faţă, riscăm prin această forţare de a face 5G-ul cu un anumit competitor – pentru că piaţa asta nici nu este foarte mare – o întârziere de cel puţin 3-5  ani pentru implementare. În condiţiile în care noi dezbatem faptul că vrem telemedicină, vrem educaţie online. Ori 3-5 ani înseamnă enorm de mult.

Iar costurile sunt extreme de mari. Numai operatorii mobili vor avea pierderi estimate la 5 miliarde, bani pe care vor dori să-i recupereze de undeva. Într-un final cred că acest lucru se va îndrepta spre consumatorul final. Din evaluările existente până acum, un posibil scenariu era cu creşterea preţurilor, a abonamentelor, de şase ori. De la 3 euro la 18 euro. E  o sumă mare. Pentru că absurditatea acestui proiect este susţinerea că tot echipamentul de la 2G,3G şi 4G trebuie retras. Lucru care nu are nicio justificare. Pentru că reţeaua 5G poţi să o faci separat", a declarat Cornel Lozneanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel