Hotelul Ambasador din Capitală a fost restituit moştenitorilor

ambasador
ambasador

Hotelul Ambasador din Bucureşti, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite în natură moştenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat zece ani, printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Curții Supreme.

Imobilul compus din teren în suprafaţă de 520 mp şi clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naţionalizare prin admiterea irevocabilă a acţiunii în revendicare şi redobândit în natură, scrie Mediafax.

Clădirea a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar, şi a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

După 10 ani de judecată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat prin hotărâre irevocabilă de respingere a recursurilor formulate de Ambasador SA, AVAS şi Ministerul Finanţelor soluţia pronunţată încă din 2003 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti anul trecut, se arată într-un comunicat al societăţii de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), care i-a reprezentat pe moştenitorii fostului proprietar.

 "Drept consecinţă, SC Ambasador SA a fost obligată să lase reclamanţilor în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul menţionat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador", se spune în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel