EXCLUSIV  30 noiembrie, Sfântul Andrei. Părintele Gabriel Cazacu: Iată că statul român și Patriarhia au luat această decizie foarte importantă!

Gabriel Cazacu, preot la Caşin, invitat la DC News
Gabriel Cazacu, preot la Caşin, invitat la DC News

Părintele Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Caşin din București, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre importanța sărbătorii naționale bisericești dedicate în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

'Apostolul cel mai iubit de către români, Sfântul Apostol Andrei, este cel care ne-a adus la Hristos. El a propovăduit Sfânta Evanghelia în partea Dobrogei, Sciția Minor. Și, astăzi, se păstrează o peșteră, lângă localitatea Ion Corvin, în județul Constanța, unde, potrivit tradiției, Sfântul Andrei a poposit și a început misiunea de propovăduire a Sfintei Evanghelii pe teritoriul României de azi.', a spus părintele Gabriel Cazacu.

2. -imagine fara descriere- (sfantul_andrei_traditii_24836200.jpg)

'Sfântul Andrei este primul apostol chemat de Mântuitorul Iisus Hristos la propovăduire, de aceea se numește 'cel Întâi chemat'. A fost pescar de meserie, din Betsaida, cetate aflată pe malul lacului Ghenizaret. Sfântul Andrei L-a făcut cunoscut pentru prima dată pe Hristos, spunând fratelui său Simon (Petru) că L-a aflat pe Mesia: "Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, şi i-a zis: am găsit pe Mesia (care se tâlcuieşte: Hristos). Şi l-a adus la Iisus. (Ioan 1, 41, 41). Din zilele acelea, Sfântul Apostol Andrei a urmat Mântuitorului Hristos, însoţindu-l pe drumurile Ţării Sfinte, ca şi ceilalţi apostoli.', a spus părintele Gabriel Cazacu.

'Așadar, este unul dintre cei mai importanți patru apostoli din cei doisprezece. Noi, românii, avem această binecuvântare specială și îi mulțumim Sfântului Apostol Andrei pe care îl cinstim! Iată că, statul român cu Patriarhia Română au luat această decizie foarte importantă de a declara o zi națională în care să îl cinstim pe Sfântul Andrei, 30 noiembrie, care este lipită de 1 decembrie, Ziua Națională a României.', a spus părintele Cazacu. 

'Foarte mulți români își botează copiii Andrei sau Andreea, îi citesc Acatistul și îi dau slavă! Este un apostol care a fost crucificat, suferind o moarte martirică, mărturisindu-L pe Iisus Hristos! Și noi, românii, avem multă evlavie la acest sfânt deosebit din istoria mântuirii noastre!', a mai spus părintele Gabriel Cazacu, într-un interviu pentru DC News.

Citește și - 30 noiembrie, Sfântul Andrei. Părintele Gabriel Cazacu: Iată că statul român și Patriarhia au luat această decizie foarte importantă!

Amintim faptul că în şedinţa din mai 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei să fie trecută în calendarul bisericesc cu cruce roşie, între sfinţii mari ai Ortodoxiei.

Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României în anul 1997. Ziua prăznuirii sale a devenit sărbătoare bisericească naţională, ca urmare a Hotărârii Sfântului Sinod din 14 noiembrie 2001. De asemenea, Sfântul Apostol Andrei a fost ales drept ocrotitorul Catedralei Naţionale - Catedrala Mântuirii Neamului.

Citește și - Gabriel Cazacu este cunoscut drept „îngerul copiilor și al adulților” / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel