3 doctori ruși, căzuți de la etaj în 2 săptămâni. Ce a povestit prietenul unei victime

Trei membri ai personalului medical din prima linie a luptei cu Covid-19 au căzut de la fereastră în ultimele două săptămâni.

Trei membri ai personalului medical din prima linie a luptei cu Covid-19 au căzut de la fereastră în ultimele două săptămâni, în Rusia, conform CNN. Acest lucru trage un semnal de alarmă asupra condițiilor de lucru pe care le au medicii în timp ce se confruntă cu pandemia.

În urma celor trei incidente, doi medici au murit, iar unul rămâne în spital. Evenimentele sunt investigate de autoritățile ruse, însă întâmplările au izbucnit discuții aprinse în presă și pe rețelele sociale din Rusia.

Povestea lui Shulepov

Alexander Shulepov, un paramedic din Voronej, oraș aflat la 510 km la Sud de Moscova, este în stare gravă după ce a căzut de la fereastra unui spital, sâmbătă. Televiziunea locală, citând autoritățile sanitare locale, a transmis că victima a căzut de la etajul doi al spitalului Novousmanskaya, unde era angajat înainte să se îmbolnăvească cu Covid-19.

Shulepov a fost spitalizat pe 22 aprilie, în aceeași zi în care el și colegul său, Alexander Kosyakin, au postat un videoclip în care denunțau faptul că erau forțați să lucreze în continuare, în ciuda testului pozitiv.

Niciun semn că voia să-și ia viața

„Shulepov este la terapie intensivă și, din câte știu, în stare critică, ultima dată când am vorbit cu el a fost pe 30 aprilie, ne-am verificat starea unul celuilalt", a explicat Kosyakin. „El se simțea bine, se pregătea să iasă din spital... și dintr-o dată s-a întâmplat asta, nu e clar de ce și pentru ce, așa că sunt multe întrebări la care nu am răspuns".

Poliția rusească nu a vrut să comenteze la cererea CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel