EXCLUSIV  2020, an ÎNGROZITOR. Au murit fulgerător. VIDEO: Vezi aici ultimele clipe înainte de dureroasa lor dispariție

Lumânare
Lumânare

A fost un an greu.

2020 a fost anul în care am spus ”adio” multor oameni valoroși. În rândurile de mai jos, vă reamintim cine ne-a părăsit în ultimele 12 luni:

1. Cristina Țopescu

În ianuarie 2020, Cristina Țopescu a murit. Avea doar 59 de ani. Jurnalista s-a născut pe 4 iulie 1960. Tatăl său a fost cunoscutul comentator sportiv Cristian Ţopescu. 

”Pentru că nu m-a lăudat mai niciodată (încă de când eram copil), a stârnit în mine ambiția și încăpățânarea de face lucrurile temeinic, nesuperficial. M-a învățat, implicit, să fiu tot timpul nemulțumită de mine. Și asta mi-a prins bine. Deși, nu chiar întotdeauna... Știu, mă tot contrazic. Dar nu totul are cel puțin două fațete ? Totul e relativ - e o banalitate atât de adevărată !

M-a învățat și neînvățându-mă nimic. Am învățat singură doar privindu-l, observându-l: un om extrem de pasionat de ce face, meticulos până la Dumnezeu, obsedat de documentare, modest și imun la laude excesive. Orgolios, dar nu vanitos.

Neatins de beția celebrității, neatins !!! Uneori mă și enervează că e atât de modest, mă doare, nu mai ține asta în vremurile noastre. Oamenii modești trec drept fraieri, ușor de păcălit, de dus cu preșul. Nu-i așa ! Eu cred cu convingere că oamenii modești sunt cei puternici. E alegerea lor să fie modești. E structura sau educația lor de așa natură. Modestia nu e semn de nesiguranță de sine, iar de slăbiciune, nici atât ! Inchipuiții, infatuații, în schimb, cei care se iau prea tare în serios, Doamne, câte frustrări și complexe au oamenii ăștia... câtă suferință pentru ei, chiar și fără s-o conștientizeze.

Tatăl meu e un om liber, un om care are o relație nulă cu banii, nici nu știu cum a reușit, totuși, să aibă o viață decentă. Talentul, munca multă, harul lui și ajutorul divin, probabil...”, spunea Cristina Țopescu într-un interviu pentru DC News.

2. Lucian Bolcaș

Marele avocat Lucian Bolcaș a murit în martie 2020. A decedat la vârsta de 78 ani. Avocatul își dedicase mai bine de jumătate de secol avocaturii. În cadrul unui interviu acordat DCNews, a vorbit despre actualitățile politice și economice, dar mai ales despre viața sa.

3. Draga Olteanu Matei

Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noiembrie 2020. În vârstă de 87 de ani, ajunsese la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. În ciuda eforturilor medicilor, actrița s-a stins.

4. Vladimir Găitan

Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani, anunțul fiind făcut, de colegul său, Vlad Rădescu: „Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”.

Actorul a fost una dintre elitele teatrului românesc. În 2002, el a primit „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artistic.

Vladimir Găitan a fost chinuit ani de zile de o boală incurabilă.

 

5. Radu Călin Cristea

 

Radu Călin Cristea, fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului şi jurnalist, a murit la vârsta de 65 de ani. Radu Călin Cristea a fost jurnalist, scriitor, director general interimar al TVR (iunie 2012 – iulie 2012) şi membru titular în CNA între 2013 şi 2020. A fost corespondent la Radio Europa Liberă între anii 1990 şi 1995, iar apoi s-a mutat la biroul staţiei din Praga, unde a fost editor-realizator până în 2003. În perioada 2008 - 2009 a fost director al Muzeului Naţional al Literaturii Române.   Radu Călin Cristea a fost membru al Uniunii Scriitorilor, decorat cu Crucea Casei Regale a României. A obţinut Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1984) şi Marele Premiu "George Călinescu" (1985).

6. Octavian Andronic 

Spre finalul anului, jurnalistul Octavian Andronic a murit în urma unui atac de cord. S-a născut pe 2 mai 1946, în Sânnicolaul Mare, Județul Timiș. După terminarea Liceului "Dinicu Golescu", a absolvit, în 1969, Facultatea de Filologie, Universitatea București. Jurnalist și caricaturist, Andronic a debutat în presă în anul 1969 și a lucrat timp de douăzeci de ani la ziarul „Informația Bucureștiului".

În 22 decembrie 1989 a fondat ziarul Libertatea, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1998. De asemenea, Octavian Andronic a condus proiectul ziarului „Informația de pranz" la grupul MediaPro și a fost, vreme de un an, directorul general adjunct al postului Tele7abc (2000-2001).

În 2005-2006, pentru timp de șase luni, a susținut, la canalul SENSO TV, un talk-show, Sensurile actualității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel