EXCLUSIV  15 iulie, Ziua Mărcii Poştale Româneşti. Directorul General al Romfilatelia Cristina Popescu: Mulțumim lui Robert Cazanciuc și Lucian Romașcanu

Captură video
Captură video

Legea privind instituirea zilei de 15 iulie ca 'Ziua Mărcii Poştale Româneşti' a fost promulgată luni de președintele Klaus Iohannis. Proiectul de lege a fost inițiat de senatorii Robert Cazanciuc și Lucian Romașcanu.

'Se instituie ziua de 15 iulie ca 'Ziua Mărcii Poştale Româneşti'. Romfilatelia S.A. emite şi difuzează anual un produs filatelic dedicat marcării 'Zilei Mărcii Poştale Româneşti'. Compania Naţională Poşta Română S.A. şi Romfilatelia S.A. organizează anual un Târg al mărcilor poştale şi al cărţilor poştale maxime, precum şi periodic expoziţii filatelice cu tematici diferite în care sunt expuse timbre poştale şi emisiuni filatelice puse în circulaţie, de-a lungul vremii, în ţară', se arată în lege.

Conform actului normativ, autorităţile administraţiei publice locale împreună cu inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot organiza, cu sprijinul cercurilor şi asociaţiilor filatelice locale, expoziţii filatelice tematice.

Directorul General al Romfilatelia Cristina Popescu a vorbit, pentru DC News, despre importanța promulgării legii 'Ziua Mărcii Poştale Româneşti' - 15 iulie.

'Am primit cu multă plăcere și bucurie această veste, pentru că este o recunoaștere a ceea ce înseamnă simbolul de țară, respectiv marca poștală. Mulțumesc pe această cale întregii echipe Romfilatelia, colecționarilor, inițiatorilor legii senatorii Robert Cazanciuc și Lucian Romașcanu. Sper să ne continuăm același parcurs al inițierii unor proiecte, care să evidențieze istoria, cultura, valorile naționale, lucruri pe care Romfilatelia de mai bine de 20 de ani le promovează în spațiul public. Timbrul este un simbol de țară și reprezintă identitatea noastră națională. Prin marca poștală se transferă foarte mult mesajele aniversare, prin evenimentele importante.', a declarat Cristina Popescu, Director General Romfilatelia.

'Este bine venită legea, pentru că 'Ziua Mărcii Poştale Româneşti' era oricum inițiată în planul anual al Romfilatelia, însă acum se oferă posibilitatea ca administrația centrală, Primăria Municipiului București, primăriile și consiliile județene să promoveze prin diverse activități, prin parteneriatele pe care le putem avea cu Ministerul Educației, Ministerul Culturii. Noi primim oricum în incinta noastră foarte mulți elevi care vizitează fabrica de timbre, de exemplu. Ieșim cu aceste proiecte despre istoria timbrului în școlile din București și din țară. România este membru fondator al celei mai vechi organizații mondiale, respectiv în 1874 s-a înființat Uniunea Poștală Universală. Anul acesta se aniversează 150 de ani și este important de menționat că Gheorghe I. Lahovary este și membru fondator, din partea României.', a mai declarat Cristina Popescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel