15 ani de la tragedia care a lovit SUA. Mărturisiri dureroase - Video

Poporul american comemorează astăzi, 11 septembrie, 15 ani de la atacurile teroriste care au avut loc de la New York și Pentagon în 2001. Agerpres a încărcat, duminică, pe YouTube, un clip video, în cadrul căruia familiile victimelor atentatelor din SUA de la 11 septembrie 2001 mărturisesc cât de mult le-a influențat viața tragedia care i-a lovit.

Statele Unite al Americii au fost lovite de un atentat fără precedent în istorie, la ora locală 8,45 (15,45 — ora României), un avion de pasageri

B-767 al companiei American Airlines lovind unul dintre turnurile gemene de 110 etaje al complexului World Trade Center din New York. Câteva minute mai târziu, un al doilea avion deturnat, un B-737 al companiei United Airlines, a lovit cel de-al doilea turn. La puțin timp, cele două clădiri impunătoare, unul dintre simbolurile metropolei americane, s-au prăbușit, provocând moartea a mii de oameni.

Citește și: 15 ani de la atentatele din 11 septembrie. Ministrul Comănescu, mesaj pentru John Kerry

La aproximativ trei ore de la lovirea primului turn WTC, un avion s-a prăbușit în Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu teroriștii. Un alt avion deturnat a lovit clădirea Pentagonului, sediul Departamentului Apărării, ucigând 190 de persoane.

În total, la 11 septembrie 2001 și-au pierdut viața 3.668 de persoane, inclusiv trei români, soții Alexandru și Corina Stan și Eugen Gabriel Lazăr, angajați ai companiei Cantor Fitzgerald, care lucrau la etajul 103 al primului turn WTC.

Familiile victimelor atentatelor din SUA de la 11 septembrie 2001 se reunesc, duminică, la New York, Washington și în alte orașe pentru a marca 15 ani de la cel mai grav atac terorist produs pe teritoriul Statelor Unite, relatează DPA.

În cadrul principalei ceremonii, ce va avea loc la Memorialul Național '11 Septembrie' din New York, vor fi citite numele victimelor începând cu ora locală 08:46 (12:46 GMT), ora la care cu exact 15 ani în urmă primul avion deturnat a lovit turnul nordic al complexului World Trade Center din metropola nord-americană.

De asemenea, la Pentagon va avea loc o comemorare a victimelor, la care vor fi prezenți președintele Barack Obama și ministrul apărării Ashton Carter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel