11 noiembrie, ora 11:11, debutul sezonului carnavalurilor în Germania

Sezonul carnavalurilor, supranumit 'al cincilea sezon' şi care durează până aproape de postul Paştelui anul viitor, a debutat luni în Germania în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului la ora 11:11 am, potrivit DPA. 

Festivităţile au început în oraşele Koln şi Mainz, principalele bastioane ale carnavalului, cărora li se alătură şi alte regiuni, în principal catolice, din vecinătatea Germaniei, În Mainz, bufonii au dansat în jurul sculpturii unei fântâni, ridicate în cinstea carnavalului. La Dusseldorf, tradiţionalul măscărici cunoscut sub numele de Hoppeditz s-a trezit la viaţă, după ce a fost îngropat anul trecut, în Miercurea Cenuşii, prima zi a Postului Mare. În Koln, un nou comitet de organizare a carnavalului a fost instalat pentru a superviza festivităţile. Poliţia oraşului a anunţat că a mobilizat 1.000 de agenţi pentru a preveni incidentele.

Faptul că anul acesta carnavalul a început într-o zi de luni nu a demoralizat participanţii, care, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din Koln, au venit în număr mare. Costumele tip salopetă i-a ajutat pe petrecăreţi să se protejeze de vremea friguroasă. În Cottbus, sute de bufoni au marcat începutul celui de-al cincilea sezon cu tradiţionalul strigăt Helau!. În Postdam, primarul Mike Schubert a predat în mod simbolic bufonilor sediul primăriei pe durata acestei zile. Punctul culminant al sezonului carnavalurilor are loc în februarie, de Rosenmontag (lunea de dinaintea Miercurii Cenuşii). Distracţia se încheie în Miercurea Cenuşii, când încep cele 40 de zile de post dinaintea sărbătorilor pascale, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel