10 și 24 noiembrie 2019, alegeri prezidențiale România

Ștampilă de vot
Ștampilă de vot

Conform unor surse, s-au stabilit zilele pentru alegerile prezidențiale 2019.

UPDATE: Președintele AEP Constantin-Florin Mitulețu Buică a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că a avut o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidențiale urmează să se desfășorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur.

Președintele Autorității Electorale Permanente a precizat că a avut o discuție, luni seară, cu șeful Executivului, despre acest subiect. Decizia va fi luată printr-o Hotărâre de Guvern, care a fost pregătită de AEP, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) fiind co-inițiator al documentului.

Documentul va fi trimis, marți, de către AEP la MAI.

Actul normativ ar putea fi adoptat de Guvern, în ședința de săptămâna viitoare, a mai spus Constantin Buică, pentru MEDIAFAX.

---

Știrea inițială:

Antena 3 anunță că Guvernul va alege zilele de 10 și 24 noiembrie 2019 pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit unor surse ale Autorității Electorale Permanente, data alegerilor prezidențiale va fi 10 noiembrie pentru primul tur, iar pentru cel de-al doilea sur data va fi, 24 noiembrie.

”n urma discuțiilor cu premierul Viorica Dăncilă, am decisa ca data alegerilor prezidențiale să fie 10 noiembrie pentru primul tur și 24 noiembrie turul doi", anunță surse AEP.

Klaus Iohannis a câștigat ultimele alegeri prezidențiale în 2014, cu 54,43% din voturi, fiind învestit în funcție odată cu depunerea jurământului pe 21 decembrie 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel