DNA a reținut un polițist, în urma unui flagrant

Procurorii DNA Constanţa au reținut, joi, un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, prins în flagrant în timp ce primea drept mită suma de 3.000 de euro. În schimbul banilor, polițistul Dobre Laurențiu Marin i-a promis denunțătorului că că va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă, explică procurorii.

Iată comunicatul DNA cu privire la acest caz:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23.07.2015, ora 17:30, până la data de 24.07.2015, ora 17:30 a inculpatului DOBRE LAURENȚIU MARIN, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale față de martorul denunțător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat.

Vezi și: Procurorii au descins la Primăria Timișoara! Ce spune Nicolae Robu

În plus, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă. Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015.

Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 17:00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă.

Inculpatului Dobre Laurențiu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, urmând să fie prezentat la data de 24 iulie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel