Zvonuri că Gadhafi s-ar ascunde în Niger. Un important convoi de vehicule civile şi militare din Libia a ajuns în ţară

Moammar-Gadhafi
Moammar-Gadhafi

Un important convoi de vehicule civile şi militare care venea din Libia a traversat luni seara Agadez, un oraş din nordul Nigerului, a afirmat o sursă militară din această ţară, existând zvonuri că fostul lider libian Muammar Gadhafi s-ar afla într-una din aceste maşini.

„Am văzut un convoi neobişnuit şi impresionant, (format din) mai multe zeci de vehicule, intrând în Agadez dinspre Arlit, un oraş minier situat în apropierea frontierei algeriene, care se îndrepta spre Niamey“, a afirmat această sursă, evocând „zvonuri insistente“ potrivit cărora Muammar Gadhafi s-ar putea afla în convoi, transmite Mediafax.

„Zvonuri insistente evocă prezenţa lui Kadhafi sau a unuia dintre fiii săi în acest convoi“, a subliniat sursa citată.

La rândul său, un jurnalist de la un post de radio privat din Agadez a afirmat că a „observat un convoi de zeci de vehicule care traversa oraşul şi se îndrepta spre Niamey“, capitala ţării.

„Mai mulţi martori au declarat că l-au văzut în acest convoi pe Rhissa Ag Boula, una dintre personalităţile celor două rebeliuni ale tuaregilor din Niger şi foarte apropiat de Gadhafi“, a adăugat aceeaşi sursă.

Aproximativ zece persoane apropiate de Muammar Gadhafi, între care şi Mansour Daw, şeful brigăzilor de securitate, au sosit duminică la Agadez (nordul Nigerului), venind din Libia.

Celelalte persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au sosit pe teritoriul nigerian în compania lui Agaly Alambo, personalitate a revoltei tuaregilor, şi au ajuns luni la Niamey, potrivit unor surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel