Ziua Clătitelor: Cea mai simplă rețetă. Ies pufoase și aromate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Natalie)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Natalie)

De Ziua Clătitelor, ce ar merge mai bine, dacă nu o porție de... clătite pufoase și aromate? Iată cea mai simplă rețetă.

Originea Zilei clătitelor este legată de sărbătoarea Întâmpinării Domnului, celebrată în mod tradiţional de creştini pe 2 februarie şi care marchează momentul când Fecioara Maria şi Iosif îl duc pe Isus la templu, în cea de-a 40-a zi după naştere. Se crede că Ziua Clătitelor îşi are originea în anul 472 î.Hr. când pelerinii catolici francezi aflaţi la Roma cu prilejul Întâmpinării Domnului primeau în dar un preparat asemănător unei clătite.

Forma circulară a clătitelor simbolizează, în culturile franceze şi belgiene, fie soarele, fie o monedă; soarele duce cu gândul la vremea călduroasă după o iarnă aspră, iar moneda, prosperitate şi noroc. Tradiţia consumului clătitelor în această zi este un omagiu adus ciclului anotimpurilor şi în special sosirii primăverii.

Există şi superstiţii legate de Ziua clătitelor. În această zi, cel care prepară clătitele trebuie să ţină o monedă în mâna stângă în timp ce cu cealaltă mână ţine tigaia şi aruncă în aer clătita. Dacă reuşeşte să o prindă corespunzător, atunci familia va avea un an prosper.

Sărbătoriţi #CrepeDay împreună cu familia şi prietenii pregătind şi mâncând delicioasele clătite! Clătitele conţin de obicei făină, ouă, zahăr, lapte şi unt topit şi pot fi umplute cu tot felul de garnituri, de la nutella, dulceaţă, cremă de castane, sos de ciocolată sau de banane. Sau chiar umpluturi sărate cum ar fi ciupercile sau brânza.

Ingrediente 

- 130 g făină
- 2 ouă mari
- 300 ml lapte
- esenţă vanilie
- 2 linguri ulei
- o lingură zahăr
- un praf sare

Cum se prepară

Combină ouăle cu laptele, ambele la temperatura camerei. Încorporează zahărul, esența de vanilie şi praful de sare, apoi adaugă uleiul. Încorporează făina treptat şi mixează aluatul până la încorporarea făinii. Încinge tigaia de clătite la foc mediu şi unge-o cu o picătură de ulei, pe care o întinzi cu o pensulă de silicon, potrivit retetepractice.ro. Întinde aluatul pentru clătite (cca un polonic/tigaie, în funcţie de cât de mare este tigaia de clătite) şi răspândeşte aluatul rapid în tigaie. Frige clătitele pe ambele părţi timp de cca 1 minut, apoi scoate-le şi umple-le cu gem, dulceaţă, cremă de ciocolată, fructe şi/sau îngheţată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel