Suspendare Dăncilă. Zegrean: Ar trebui să rezolve în 45 de zile

Plângere penală Dăncilă. Chirieac: "Gest fără echivoc împotriva Statelor Unite şi Israelului"
Plângere penală Dăncilă. Chirieac: "Gest fără echivoc împotriva Statelor Unite şi Israelului"

Ipoteza suspendării premierului Dăncilă, vehiculată în ultimele zile, ar putea duce la grăbirea soluționării cazului de către Parchet.

În cazul în care premierul Viorica Dăncilă ar fi suspendată din funcție, procurorii ar trebui să rezolve procesul penal în 45 de zile, timp în care se poate menține interimatul cu un membru al Guvernului, conform fostului președinte al Curții Constituționale a României. "Dacă s-ar ajunge la suspendarea premierului, ar trebui ca Parchetul să rezolve problema în acele 45 de zile (de interimat n.r.), ori că e trimitere în judecată, ori că clasează dosarul. Dacă dosar s-ar clasa s-ar reveni la funcție", a declarat Augustin Zegrean.

Revocare sau suspendare, aceleași consecințe

  În privința revocării sau suspendării Vioricăi Dăncilă, Augustin Zegrean susține că, deși sunt situații juridice diferite, consecințele sunt aceleași. "Nu este vorba de o revocare, este vorba de imposibilitatea prim-ministrului de a exercita atribuțiile, ori dacă este suspendat din funcție este evident în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile. Consecințele, sigur, sunt aceleași, dar sunt situații juridice diferite, de aceea sunt și reglementate în articole diferite din Constituție. Sigur că dacă Președintele ar ajunge în situația de a putea să îl suspende pe prim-ministru, se va apela la Curtea Constituțională și se va cere o decizie. Și atunci Curtea va interpreta și va aplica Constituția cum se cuvine, pentru că de regulă, Curtea Constituțională a României este consultată în astfel de situații și de regulă dă decizii înțelepte" a mai declarat fostul președinte al CCR la România Tv.

 Vezi si Plângere penală Dăncilă. Chirieac: Asistăm la o lovitură de stat, SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel