Zeci de familii, evacuate din cauza unor scurgeri de gaze

Mai multe familii din Botoşani au fost evacuate din locuinţe, din cauza unor presupuse scurgeri de gaze.

Mai multe familii care locuiesc pe strada Puşkin din municipiul Botoşani au fost evacuate, luni seară, după ce în zonă a fost resimţit un miros puternic de gaze, a declarat şeful Centrului operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Petrică Pălimariu.

Locuitorii din zona respectivă au alertat autorităţile prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la existenţa mirosului de gaze, iar la faţa locului s-au deplasat atât echipaje de pompieri, cât şi de poliţie şi jandarmi. De asemenea, au intervenit echipe de la furnizorul de gaze, dar şi specialişti de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică, citează Agerpres.

Există miros de gaz metan. Se caută sursa. Circulație restricționată


În sprijin a fost solicitat şi echipa de specialişti CBRN de la ISU Suceava, care efectuează măsurători pentru a stabili

"În momentul de faţă se fac cercetări de către autospeciala de intervenţie CBRN de la ISU Suceava, care deserveşte şi zona de competenţă a inspectoratului din Botoşani, precum şi echipe de intervenţie de las operatorul economic Delgaz Grid. Din primele cercetări, există miros de gaz metan, dar să vedem sursa acestuia", a afirmat Pălimariu.

Circulaţia rutieră şi pietonală pe un tronson al străzii Puşkin a fost restricţionată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel