Wireless la o bere cu prietenii doar cu buletinul

O nouă modificare legislativă prevede prezentarea buletinului la cumpărarea unei cartele prepay sau la conectarea la rețeau wireless a unui restaurant sau terase.

Potrivit unei modificări legislative, va trebui să prezentați datele din buletin atunci când cumpărați o cartelă prepay sau când vrei să te loghezi la rețeaua Wi-Fi a unei terase.

Legea îi obligă pe patronii de terase să introducă parole și wireless cu buletinul. De asemenea, este bine de știut că tot ce faceți pe netul terasei, cafenelei sau restarurantului va fi stocat într-un server și păstrat timp de 6 luni. Tot legea spune că, după jumătate de an, informațiile colectate trebuie șterse complet.

Citește și: CARTELELE PREPAY, din 2016 doar cu buletinul

Informațiile vor fi păstrate de providerii de Internet, iar datele de contact ale persoanelor care s-au conectat vor fi stocate de către reprezentanții restaurantului. Măsura se aplică doar persoanelor juridice, astfel că veți putea intra în continuare fără a vă legitima pe wireless-urile din parcuri, instituții oficiale, aeroporturi și alte locuri publice.

În România sunt în prezent 16 milioane de posesori de cartele Prepay, aceștia având la dispoziție 6 luni ca să-și declare identitatea, altfel cartelele lor SIM vor fi dezactivate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel