Whirlpool renunţă la închiderea fabricii din Napoli şi concedierea angajaţilor

Fabrica din Napoli a producătorului de electrocasnice Whirlpool nu va mai fi închisă, iar angajaţilor li se garantează locurile de muncă, a anunţat Luigi Di Maio, vicepremier şi ministru al Industriei, după negocierile cu firma americană, sindicate şi oficiali regionali, transmite ANSA.

"Rolul strategic al Italiei a fost confirmat. Compania s-a angajat să găsească o soluţie pentru a asigura continuitatea activităţilor şi menţinerea locurilor de muncă, ceea ce va garanta un viitor sustenabil pentru angajaţi", a declarat Gilles Morel, şeful Whirlpool pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) şi vicepreşedinte al companiei americane.

Acesta a explicat că i-a solicitat vicepremierului Luigi Di Maio să iniţieze negocieri cu toate părţile interesate pentru găsirea unei soluţii de care să beneficieze cei 412 de angajaţi ai fabricii Whirlpool din Napoli.

Şeful subsidiarei Whirlpool din Italia, Luigi La Morgia, a declarat că în cadrul discuţiilor cu oficialităţile "a reiterat situaţia strategică a Italiei şi a anunţat că vor fi investiţi în fabrică 250 de milioane de euro.

"Am confirmat, aşa cum ni s-a solicitat de ministrul Di Maio la ultima întâlnire, că nu vom închide unitatea din Napoli şi că vom garanta locurile de muncă", a adăugat Luigi La Morgia.

Recent, Luigi Di Maio ameninţa că Executivul italian va renunţa la subvenţiile acordate Whirlpool, din cauza deciziei companiei americane de a închide fabrica sa din Napoli.

"Whirlpool nu a respectat acordurile şi spune că vrea să închidă fabrica din Napoli, astfel încât voi semna o directivă care revocă toate subvenţiile, care se ridică la aproximativ 15 milioane de euro. Din 2014 şi până în prezent ei au avut 50 de milioane de euro", a declarat în 11 iunie oficialul italian.

Luna trecută, Whirlpool a anunţat că va "reconverti" fabrica din Napoli şi ar putea să o scoată la vânzare, decizia urmând să ducă la pierderea a aproximativ 410 de locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel