Vremea severă din Australia a făcut o victimă. Trafic aerian perturbat şi mii de locuinţe afectate de pene de curent

O femeie a decedat, mai multe curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din Sydney şi Melbourne, iar numeroase proprietăţi au rămas fără electricitate, vineri, din cauza rafalelor puternice de vânt care au măturat statele din sud-estul ţării, relatează Reuters.

O femeie aflată într-o maşină a murit după ce un arbore s-a prăbuşit pe autovehiculul care se deplasa pe un drum din statul Victoria. Doi copii şi un bărbat aflaţi în aceeaşi maşină au fost spitalizaţi, a indicat poliţia.

Rafalele puternice de vânt, de 100 km/h, au luat pe sus acoperişul unui azil din apropiere de localitatea Newcastle din statul vecin, Noul Wales de Sud.

Frontul de aer rece a provocat pene de curent care au afectat circa 10.000 de locuinţe din Australia de Sud, iar aeroporturile din Sydney şi Melbourne au anulat peste 60 de curse aeriene din cauza vântului puternic.

Biroul de Meteorologie (BOM) din Australia a emis avertizări de vreme severă care, potrivit prognozelor, ar putea continua pe perioada weekendului.

Condiţii de viscol sunt prognozate în regiunile alpine din statele Noul Wales de Sud şi Victoria, cu rafale de vânt de până la 120 km/h. În regiune a nins peste noapte, iar precipitaţiile sub formă de ninsoare vor continua. De asemenea, există risc de avalanşe, a anunţat biroul de meteorologie citat de DPA.

Avertizări de vânt puternic au fost emise şi pentru unele regiuni din Tasmania şi Australia de Vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel