Vremea la munte, pârtii: "O faţă cumplită a iernii"

Iarna
Iarna

Vremea la munte, pârtii. Autoritățile transmit informații importante turiștilor, în legătură cu starea vremii la munte și a pârtiilor.

Vremea la munte, pârtii. Toate cele nouă pârtii ale Domeniului Schiabil Şureanu, din Munţii Sebeşului, unde zăpada atinge aproape un metru, chiar un metru şi jumătate în afara acestora,vor fi funcţionale la acest sfârşit de săptămână dacă vremea va fi stabilă, iar dacă va viscoli vor fi deschise doar patru dintre ele, iar telescaunul şi unul dintre teleschiuri vor fi închise.

Vremea la munte, pârtii. "Ultimele zile au adus, la Şureanu, o faţă cumplită a iernii: viscol extrem şi ninsoare abundentă. Practic, condiţiile meteo au depăşit orice aşteptări. (...) Din fericire, însă, vremea s-a stabilizat şi urmează condiţii meteo mai uşor de suportat. (...) Dacă vremea va fi stabilă, vor fi funcţionale toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. Dacă, însă, va viscoli în continuare, atunci cu siguranţă pârtiile A_1, A_2, A_3, S_1 şi S_2 vor fi închise, de asemenea şi instalaţiile care le deservesc (telescaunul şi teleschiul 'Şureanu')", a transmis joi presei monitorul de schi Rareş Tileagă.

Vezi și: Dieta Tisanoreică, furori printre vedete. Slăbești 9 kilograme

Vremea la munte, pârtii. Potrivit acestuia, stratul de zăpadă este "absolut enorm" pe toate pârtiile şi, mai ales, în zonele de off-piste. "Vorbim de grosimi de peste 80 de centimetri, pe pârtie, şi de 150-200 de centimetri în afara pârtiilor. Aşadar, condiţiile de schi sunt remarcabil de bune, la Şureanu", a menţionat Rareş Tileagă.

Zăpada măsoară peste 100 centimetri grosime

Lungimea totală a pârtiilor de la Şureanu este de 11 kilometri. Altitudinea maximă a domeniului este de 2.100 de metri. Accesul spre pârtii este pe DN67 C Transalpina, iar de la lacul Oaşa, pe drumul forestier care trece prin Poarta Raiului, în lungime de 18 kilometri. În prezent, drumul forestier este practicabil, dar are încă multe porţiuni înguste cât pentru o singură maşină. Este imperativ să fie montate lanţurile, de la lacul Oaşa, pentru a evita orice soi de neplăcere pe acest tronson dificil. 

Vezi și: Iohannis, solicitare numire miniștri. Cazierul lui Mircea Drăghici - document

Şi în Apuseni, la Arieşeni, se poate schia pe cele două pârtii în condiţii foarte bune. Localnicii susţin că zăpezi "de asemenea proporţii" nu au mai fost de foarte mulţi ani.

"Sunt funcţionale ambele pârtii (Vârtop 1 şi Vârtop 2) ale domeniului schiabil. Zăpada este pur şi simplu din belşug, stratul bătătorit măsurând peste 100 centimetri grosime. Totodată, instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în regim normal", a precizat Rareş Tileagă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel