Vreme instabilă cu averse şi descărcări electrice. Vezi prognoza

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru următoarele zile o vreme în general instabilă. Vor fi înnorări temporare şi se vor semnala averse şi descărcări electrice la munte, local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în rest. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină, cu precădere în zona de munte.

 Duminică, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporare şi se vor semnala averse şi descărcări electrice la munte, local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în rest. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină, cu precădere în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în nordul Moldovei şi 32 de grade în Lunca Dunării.

În capitală, cerul va fi schimbător – când cu soare, când cu nori şi se menţin condiţiile de ploaie slabă de scurtă durată. Temperatura maximă normală pentru ultima decadă a lunii august se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

La munte o zi capricioasă – nori mulţi încă de dimineaţă şi ploi în reprize însoţite de fenomene electrice în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe arii mai restrânse în Carpaţii Occidentali. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab, când şi când moderat mai ales în timpul ploilor. Temperatura aerului, în limite normale pentru ultima decadă a lunii august, nu va avea variaţii semnficateva faţă de zilele precedente.

 Pentru Litoral sunt condiţii de ploaie, însă dacă vor fi ploi acestea vor fi de scurtă durată şi pe suprafeţe mici. Temperaturile maxime puţin mai scăzute decât ieri vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade. Apa m[rii va avea o temperatură cuprins[ între 24 şi 26 de grade.

Luni, sub influenţa unei mase de aer ce vine dinspre Marea Mediterană, vremea se încălzeşte dar instabilitatea atmosferică se accentuează din nou. Astfel în regiunile sudice şi sud-estice ajungem să vorbim de vreme călduroasă, cu maxime în prag de caniculă.

 În cealaltă parte a ţării (în jumătatea nordică) cerul se înnorează şi pe arii destul de extinde mai ales după-amiaza şi seara vor cădea averse, cu tunete, fulgere şi vânt activ. Sunt condiţii de grindină şi mai ales la munte cantităţile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în Lunca Dunării.

 În Capitală, temperatura va creşte mai mult decât astăzi, până la o maximă de 31...32 de grade. Cerul va fi variabill, iar vântul va sufla de la slab la moderat.

 Marţi, ploile preferă tot jumătatea nordică a ţării şi zonele montane, unde se vor semnala local şi vor veni, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul ţării cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala izolat spre seară. La amiază cel mai răcoare va fi în nordul Moldovei, nu mai mult de 18 grade, iar cel mai cald în Lunca Dunãrii, 34 de grade.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel