Vrancea: Primăria Focşani vizează implementarea unor sisteme informatice care să îmbunătăţească serviciile pentru cetăţeni

Primăria municipiului Focşani derulează un proiect prin care urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor către cetăţeni prin implementarea unor sisteme informatice inovative, precum şi consolidarea capacităţii instituţionale a primăriei, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

'Acest proiect reprezintă o strategie de îmbunătăţire a serviciilor oferite cetăţenilor municipiului Focşani, prin modernizarea tehnologiei informatice din primărie, crearea unor noi sisteme de gestiune a documentaţiei, oferirea de servicii online pentru cetăţeni, în special legate de impozite şi taxe. Proiectul va fi transpus în practică într-un program informatic de gestiune a documentelor la nivelul primăriei care va viza îmbunătăţirea sau suplimentarea acestor servicii informatice, acolo unde există deja. Vom avea inclusiv o arhivă, astfel încât cetăţenii să nu mai fie nevoiţi să aştepte foarte mult eliberarea acestor documente. Totodată, se doreşte implementarea unui sistem informatic prin care toate comunicările între diverse compartimente, direcţii şi servicii din cadrul primăriei să se facă online, pe bază de semnătură electronică', a declarat, pentru Agerpres, primarul Cristi Misăilă.

Potrivit acestuia, proiectul se doreşte a fi 'o mică reformă în ceea ce înseamnă modul de abordare a soluţionării problemelor cetăţenilor şi a mediului de afaceri din municipiul Focşani'. Obiectivul general al acestui proiect este consolidarea capacităţii instituţionale a Primăriei Municipiului Focşani prin introducerea de instrumente de planificare strategică, sisteme si standarde de management al calităţii şi performanţei pentru optimizarea proceselor administrative ale primăriei şi adoptarea unor măsuri de simplificare a furnizării serviciilor către cetăţeni şi mediul de afaceri, prin implementarea unor sisteme informatice inovative. Proiectul 'Viziune şi performanţă prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calităţii / performanţei şi a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focşani', în valoare de 4.229.441,77 lei, se află în etapa de implementare, urmând a fi finalizat până la 21 februarie 2021, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel