Votul asupra bugetului pe 2012, condiţionat de USL de reducerea CAS, a TVA şi de suspendarea PNDI

Victor Ponta
Victor Ponta

USL condiționează votul asupra bugetului de stat pe 2012 de aprobarea amendamentelor Uniunii, care vizează reducerea CAS cu 10%, a TVA până la 19%, suspendarea PNDI și reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, a declarat liderul PSD, Victor Ponta.

"USL va depune, după discuția cu delegația FMI, amendamente foarte clare la proiectul bugetului de stat pe 2012, care să privească reducerea CAS, a TVA, introducerea schemei speciale pentru agricultură - acel 9% din TVA către bugetul de stat și 15% către producător, asigurarea sumelor pentru prefinanțare și cofinanțarea proiectelor UE, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, pentru a permite controlul deficitului bugetar și obligația premierului de a nu mai folosi fondul de rezervă decat pentru ce e prevăzut legal, situații de catastrofe naturale, urgențe", a anunțat Ponta.

Ulterior, el a precizat că reducerea CAS dorită de opoziție este cu trei puncte procentuale, anume 10% din cât reprezintă în acest moment, reducerea TVA așa cum este prevăzută în bugetul multianual, de până la 19%. În plus, social-democratul a menționat că USL dorește suspendarea Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii, al Ministerului Dezvoltării Regionale. "Creditele de patru miliarde aferente PNDI vor intra pe deficit și ne vor impiedica să folosim acești bani pe alte investiții utile, aceste investiții sunt politice", a precizat social-democratul.

Ponta a subliniat că aceste măsuri ar duce la un plus la bugetul de stat de 0,5 - 1% PIB, explicând că acest plus ar veni din reducerea cheltuielilor cu 50%, eliminarea PDNI, și a folosirii fondului de rezervă. El a arătat că aceste măsuri sunt prevăzute în programul USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel