Voiculescu vrea o alianță social-democrată

dan voiculescu
dan voiculescu

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, propune ca până la 31 ianuarie 2011 să se realizeze o alianţă social-liberală înregistrată la tribunal, preşedintele Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, consideră că prioritatea opoziţiei este realizarea unei alianţe politice oficiale, înregistrată la tribunal până la 31 ianuarie 2011.

"Opoziţia trebuie să devină o alternativă serioasă şi responsabilă la actuala putere. Eu m-am săturat de moţiuni de cenzură în care nu mai crede nimeni. M-am săturat, în egală măsură, de proteste simbolice, de vehemenţă la televizor şi capete plecate în Parlament. M-am săturat de rivalităţile din interiorul opoziţiei. Dacă nu vrea să se compromită definitiv, opoziţia trebuie să se unească, trebuie să propună un proiect politic coerent şi credibil(...) Este esenţial ca, până la 31 ianuarie 2011, să se realizeze o Alianţă Social Liberală, înregistrată la tribunal. Ideal ar fi ca aceasta Alianţă să fie compusă din PSD, PNL şi PC, însă, dacă PSD nu se decide în acest sens, cred şi în soluţia PNL-PC", susţine Voiculescu,  într-un comunicat, citat de Mediafax

Pe de altă parte Crin Antonescu, a declarat, referitor la propunerea preşedintelui fondator al PC, că esenţial este ca opoziţia să se poată transforma în 2011 în majoritate.

"Esenţial în acest proiect este să construim sau să reconstruim o majoritate solidă. Când anume şi cum anume se formalizează ea este o chestiune importantă dar este o chestiune care se discută după aceea. Oricum, din cât am apucat să văd, şi acest comunicat al senatorului Voiculescu porneşte tot din exprimarea acestei convingeri - că e nevoie de o opoziţie unită şi mai ales de o opoziţie capabilă foarte rapid să se transforme în majoritate", a spus Antonescu.

El a arătat că pentru că pe parcursul lui 2010 acţiunile PNL, PSD şi PC au fost "destul de coerente", cele trei formaţiuni de opoziţie au avut momente importante în care au acţionat conjugat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel