Vodafone, NEGOCIERI cu deținătorul UPC

Vodafone a anunțat că este în negocieri cu deținătorul UPC, Liberty Global. 

Compania britanică Vodafone confirmă că se află în stadiul preliminar al discuţiilor cu Liberty Global privind achiziţionarea unor active din Europa continentală deţinute de această companie.

Nu sunt negocieri privind o combinare a celor două firme, a anunţat compania britanică, răspunzând unui raport apărut în Financial Times (FT).

Vineri, după publicarea informaţiilor, acţiunile Vodafone au urcat cu 5,5% la Bursa de la Londra, în timp ce titlurile Liberty Global înregistrau un avans de 6,8%.

Financial Times a anunţat că firmele ar putea face un schimb de active în ţări europene, cum ar fi Marea Britanie şi Germania.

Liberty deţine Virgin Media Marea Britanie, precum şi gigantul european de cablu UPC, plus operaţiuni de telefonie fixă în câteva ţări europene.

[citeste si]

Cele două companii au acceptat în 2016 să-şi combine operaţiunile din Olanda pentru a concura mai bine cu liderul de piaţă KPN. Vodafone şi Liberty Global vor crea o societate mixtă, care va oferi clienţilor olandezi un pachet mai competitiv, de televiziune, Internet şi telefonie mobilă.

În septembrie 2015, Vodafone anunţa că a încheiat discuţiile cu Liberty Global referitoare la posibilitatea unui schimb de active.

Vodafone şi Liberty Global nu au precizat ce active ar fi putut fi schimbate, dar analiştii susţin că operatorul de telefonie ar putea fi interesat de subsidiara Liberty din Marea Britanie, Virgin Media, în timp ce principala atracţie pentru Liberty ar fi compania de cablu Vodafone din Germania.

Fuziune Vodafone- Liberty?

O serie de acţionari importanţi de la Vodafone s-au declarat deschişi la ideea unei fuziuni cu Liberty, cel mai mare operator european de cablu, în condiţiile în care piaţa de telecomunicaţii se îndreaptă spre o integrare a furnizorilor de servicii mobile cu cei de servicii broadband.

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, este prezent şi pe piaţa din România. De asemenea, din grupul Liberty Global face parte şi firma olandeză UPC Holding, care deţine şi UPC România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel